Kaleiçi
Attalos Yurdu anlamına gelen Antalya, II. Attalos tarafından kurulmuştur. Bergama Krallığı’nın sona ermesiyle (M.Ö. 133) bir süre bağımsız kalan kent, daha sonra korsanların eline geçmiştir. M.Ö. 77’de Komutan Servilius Isauricus tarafından Roma topraklarına katılmıştır. M.Ö. 67’de Pompeius’un donanmasına üs olmuştur. M.S. 130’da Hadrianus’un Attaleia’yı ziyaret etmesi şehrin gelişmesini sağlamıştır. Bizans egemenliği sırasında piskoposluk merkezi olan ismi görülen Attaleia, Türklerin eline geçtikten sonra büyük bir gelişme göstermiştir. Modern şehir antik yerleşmenin üzerine kurulduğundan, Antalya’da antik çağ kalıntılarına çok az rastlanmaktadır. Görülebilen kalıntıların ilki, eski liman olarak nitelenen liman mendireğinin bir kısmı ve limanı çevreleyen surdur. Surların park dışındaki kısmında restorasyonu yapılan Hadrian Kapısı Antalya’nın en güzel antik eserlerinden biridir.
Diğer
Şehri Keşfedin
Türk Kahvesi
Türk kahvesi içecekseniz; önden bir soru gelir. Sade, orta, şekerli? Cevabınıza göre tadında ve kıvamında gelir kahveniz.
Halı - Kilim
Halı ve kilimleri sadece evinizin dekorasyonunu tamamlayan eşyalar olarak görüyorsanız, büyük bir yanılgı içerisinizdesiniz demektir.
Türk Lokumu
15. yüzyıldan beri Anadolu'nun vazgeçilmezlerinden olan ve bayramlarda misafirlere ikram edilen lokum, geleneksel bir Türk tatlısıdır.
Antalya Piyazı
Antalya'da geliştirilen ve ünlenen piyaz, yapım tekniği ile kente uğrayan misafirlerin tadına bakmadan gitmediği bir lezzettir.