Antalya Piyazı
Antalya usulü piyaz, yaklaşık yüz yıla yakın geçmişi ile il sınırlarını aşan bir üne sahip olmuştur. Antalya'da geliştirilen ve ünlenen piyaz, yapım tekniği ile kente uğrayan yerli ve yabancı misafirlerin tadına bakmadan gitmediği bir yöresel ürün haline gelmiştir.
Antalya piyazı, tarator soslu bir fasulye yemeğidir. Antalya usulü piyazın ayırt edici özelliği; tarator sosu kullanılmasından, üretim şeklinden, taratorun yapılışından (tahin, limon suyu, sirke, tuz sarımsak, zeytinyağı, su.) ve kullanılan küçük taneli fasulyesinden ileri gelmektedir.
Diğer
Şehri Keşfedin
Türk Kahvesi
Türk kahvesi içecekseniz; önden bir soru gelir. Sade, orta, şekerli? Cevabınıza göre tadında ve kıvamında gelir kahveniz.
Halı - Kilim
Halı ve kilimleri sadece evinizin dekorasyonunu tamamlayan eşyalar olarak görüyorsanız, büyük bir yanılgı içerisinizdesiniz demektir.
Türk Lokumu
15. yüzyıldan beri Anadolu'nun vazgeçilmezlerinden olan ve bayramlarda misafirlere ikram edilen lokum, geleneksel bir Türk tatlısıdır.