Arasta Çarşısı
Arasta Çarşısı, Osmanlı zamanında sipahilerin malzemelerinin satılmasından dolayı, Sipahi Çarşısı olarak da anılmış. Eski Bizans kalıntıları üzerinde geniş bir onarımdan gecirilerek yapılan Arasta Çarşısı, her iki yanı geleneksel hediyelik halı, kilim, seyahat hatırası, İznik çinileri satan yaklaşık yetmiş dükkânın bulunduğu sokaktan oluşuyor. Bu bölgede 1930'lu yıllarda yapılan kazılarda Bizans Sarayı'na ait mozaiklerin bulunması bölgenin saray kompleksine ait olduğunu kanıtlamış. 1912 yılında çıkan yangınla tahrip olan çarşı uzun dönem harabe olarak kalmış. 1980'li yıllarda restore edilmiş ve pazar faaliyete sokularak İstanbul'a kazandırılmış.
Diğer
Şehri Keşfedin
RAHMI M. KOÇ MÜZESİ
Eski İstanbul'un merkezinde ve Haliç Kıyısı'nda, yaklaşı 27.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulan Rahmi M Koç Müzesi, ülkemizin ilk ve tek sanayi müzesi olmasinin yanı sıra, hem eğlendirici hem de eğitici özellikleriyle yaşayan bir sosyal mekan niteliği taşımakta.
İSTANBUL MODERN
İstanbul Modern, ev sahipliği yaptığı sosyal programlar ve eğitim projeleriyle ‘’klasik müze’’ anlayışını kentte ilk yıkan adreslerden biri.
GALATA MEVLEVİHANESİ
1975 yılında müze olarak hizmete açılmış olan Galata Mevlevihanesi, nam-ı diğer Kulekapı Mevlevihanesi, devrinin kültürünü ve sanatını yansıtan kurumlardan biri.
TÜRK HAMAMI
Yüzyıllardır Anadolu kültürünün önemli bir parçası olan hamam; yıkanmak ve temizlenmek dışında daha derin manalar içerir.