Aya İrini
Topkapı Sarayı'nın I. Avlusunda yer alan Aya Irini (Tanrısal Barış). 6.yy'da Imparator Lustinianus zamanında inşa edilmiştir. Malzeme ve mimarisiyle tipik bir Bizans yapısıdır. İstanbul'da günümüze kadar gelebilmiş yegâne atriumlu kilisedir. 1453 yılında İstanbul'un fethinden sonra kilise camiye çevrilmediği için yapıda önemli bir değisiklik yapılmamış. Bizans'ın ilk kiliselerinden Aya irini I. Lustinianus döneminin tüm mimari özelliklerini yansıtıyor. Uzun süre ganimet ve silah deposu olarak kullanılan, 1869 yılında Müze-i Hümayun (Imparatorluk Müzesi) adını alan, 1908 tarihinden itibaren askeri müze olarak kullanılan Aya İrini, günümüzde başta festivaller olmak üzere çeşitli etkinliklere tahsis edilerek konser ve gösteri amaçlı olarak da kullanılmaktadır.
Diğer
Şehri Keşfedin
RAHMI M. KOÇ MÜZESİ
Eski İstanbul'un merkezinde ve Haliç Kıyısı'nda, yaklaşı 27.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulan Rahmi M Koç Müzesi, ülkemizin ilk ve tek sanayi müzesi olmasinin yanı sıra, hem eğlendirici hem de eğitici özellikleriyle yaşayan bir sosyal mekan niteliği taşımakta.
İSTANBUL MODERN
İstanbul Modern, ev sahipliği yaptığı sosyal programlar ve eğitim projeleriyle ‘’klasik müze’’ anlayışını kentte ilk yıkan adreslerden biri.
GALATA MEVLEVİHANESİ
1975 yılında müze olarak hizmete açılmış olan Galata Mevlevihanesi, nam-ı diğer Kulekapı Mevlevihanesi, devrinin kültürünü ve sanatını yansıtan kurumlardan biri.
TÜRK HAMAMI
Yüzyıllardır Anadolu kültürünün önemli bir parçası olan hamam; yıkanmak ve temizlenmek dışında daha derin manalar içerir.