Yerebatan ve Binbirdirek
Kaynaklara göre Binbirdirek Sarnici 4. yyda İmparator I.Constantinus Filoksenus (Philoxenus), Yerebatan Sarnıcı ise 542 yılında Bizans İmparatoru I.Justinianus tarafından sarayın su ihtiyacını karşılamak için yaptırılmış. Yerebatan Sarnıcı'nda her biri 9 metre yüksekliğinde 336 sütun bulunmaktadır. Tarihi Yarımada’nın ortasındaki iki sarnıcın da dilden dile dolaşarak günümüze kadar ulaşmış efsaneleri var. Yerebatan ve Binbirdirek Sarnıçlarının ilginç efsaneleri yapıları daha gizemli ve merak uyandırıcı hale getiriyor. İstanbul'un bu önemli yapılarının tarih kokan atmosferi yaşanıp, görülmeli.
İletişim
Telefon: +90 212 522 12 59
Diğer
Şehri Keşfedin
RAHMI M. KOÇ MÜZESİ
Eski İstanbul'un merkezinde ve Haliç Kıyısı'nda, yaklaşı 27.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulan Rahmi M Koç Müzesi, ülkemizin ilk ve tek sanayi müzesi olmasinin yanı sıra, hem eğlendirici hem de eğitici özellikleriyle yaşayan bir sosyal mekan niteliği taşımakta.
İSTANBUL MODERN
İstanbul Modern, ev sahipliği yaptığı sosyal programlar ve eğitim projeleriyle ‘’klasik müze’’ anlayışını kentte ilk yıkan adreslerden biri.
GALATA MEVLEVİHANESİ
1975 yılında müze olarak hizmete açılmış olan Galata Mevlevihanesi, nam-ı diğer Kulekapı Mevlevihanesi, devrinin kültürünü ve sanatını yansıtan kurumlardan biri.
TÜRK HAMAMI
Yüzyıllardır Anadolu kültürünün önemli bir parçası olan hamam; yıkanmak ve temizlenmek dışında daha derin manalar içerir.