Türk Kahvesi
Türk kahvesi içecekseniz; önden bir soru gelir. Sade, orta, şekerli? Cevabınıza göre tadında ve kıvamında gelir kahveniz. Özel fincanında, yanında bir bardak su ve bir de lokum. Dünyada birçok kahve çeşidi mevcut ancak Türk kahvesini diğerlerinden ayıran çekilmesi, pişirilmesi ve sunumu. Telvesi ile birlikte ikram edilen tek kahve çeşididir.
Şimdi Antalya'daysanız, manzaralı bir yere oturun, arkanıza yaslanın ve bol köpüklü kahvenizden bir yudum alın. Kahveniz bittiğinde seremoni sona erdi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Hemen fincanınızı ters çevirin, soğumasını bekleyin ve yanınızda kahve falı bakmayı bilen varsa bırakın baksın bakalım üç vakte kadar ne çıkmış falınızda?
Diğer
Şehri Keşfedin
TÜRK HAMAMI
Yüzyıllardır Anadolu kültürünün önemli bir parçası olan hamam; yıkanmak ve temizlenmek dışında daha derin manalar içerir.
HALI - KİLİM
Halı ve kilimleri sadece evinizin dekorasyonunu tamamlayan eşyalar olarak görüyorsanız, büyük bir yanılgı içerisinizdesiniz demektir. Türklerde halı ve kilimin ayrı bir yeri vardır. Dünyanın en eski kiliminin MÖ 5. yüzyıla ait Türk kilimi olduğu saptanmıştır.
SİMİT - ÇAY - PEYNİR
Simidin tadına hiç bakmamış olanlar, simidi hamurun susama bulanmış hali olarak algılayabilirler; ancak simit Türk kültürünün vazgeçilmez tatlarındandır.
TÜRK LOKUMU
Dünyaca ünlü bir Türk lezzeti olan lokum, Türk geleneklerinde de oldukça önemli bir yere sahiptir. Türk misafirperverliğinde yeri bulunan, 15. yüzyıldan beri Anadolu'nun vazgeçilmezlerinden olan ve bayramlarda misafirlere ikram edilen lokum, geleneksel bir Türk tatlısıdır.